In se še zadnjič oglašamo iz Menorce.  V preteklem tednu smo obiskali še ostale plaže in lovili še zadnje tople sončne žarke preden na otoku nastopi jesenski veter.

V četrtek smo se v družbi dijakov odpravili na ogled zdravstvene šole na Menorci. Dijaki so nam razkazali njihove učilnice in nam predstavili, kako poteka njihovo izobraževanje. Med seboj smo si delili izkušnje iz praktičnega dela.

V petek smo se odpravili na »weekend trip« na drugi otok. Dopoldne smo se odpravili na letališče in leteli na Mallorco. Tam smo si najprej ogledali center mesta Palma de Mallorca, ki nas je navdušil z trgovinami, gostilnami in uličnimi umetniki. V popoldanskem času smo si privoščili kosilo in se odpravili do hostla, v katerem smo bivali. Hostel je bil zelo urejen in precej moderen, kar nas je vse zelo navdušilo. V večernih urah pa smo si ogledali Catedral-Basílica de Santa María de Mallorca.

V soboto smo se odpravili v Marineland. Tam smo si ogledali šove z papagaji, morskimi levi, delfini in pingvini. Ker smo imeli ravno srečo, smo si lahko ogledali tudi hranjenje teh živali.

Popoldne smo se zopet sprehodili čez mestno jedro in naleteli na parado v čast Sv. Catalini. Na paradi smo videli stare mestne običaje in obleke. V večernih urah pa smo se sprehodili čez park.

Nedeljo smo namenili odhodu domov in počitku, saj so bili pred nami še zadnji trije delavni dnevi.

V torek smo se v sklopu animacij za stanovalce udeležili ekskurzije ogleda Mahona z vlakcem. Ogled nam je bil zelo všeč, ker smo se lahko še malo družili s stanovalci doma.

V sredo se je naš PUD v domu starejših zaključil. Za zaposlene smo pripravili štrudelj in manjša darilca, da se jim zahvalimo za sprejem in sodelovanje.

Tudi zaposleni pa so za nas pripravili manjše presenečenje; med malico smo se vsi delavci zbrali skupaj in prinesli so nam nekaj tradicionalnih jedi iz Menorce. Vse jedi so bile zelo okusne. Z nami se je prišla družiti tudi direktorica doma in nam zaželela veliko uspeha na poklicni poti in srečen let domov. Z zaposlenimi smo naredili še nekaj skupnih slik in se nato poslovili.

Vsi se polni lepih spominov in čudovitih dogodivščin vračamo domov v Slovenijo.