Nov teden sva ponovno začela z izletom. Tokrat sva se za cel dan odpravila v tretje največje mesto v Belgiji, Ghent. Mesto je znano predvsem po svoji čudoviti srednjeveški arhitekturi. Sredi mesta stoji čudovit grad, po katerem sva se sprehodila in izvedela veliko o njegovi zgodovini. Mesto ima tudi ogromno unikatnih cerkva in nekaj od njih sva si tudi uspela ogledati. Meniva, da se v tem mestu nahaja tudi McDonalds z najlepšim razgledom, saj je lociran v središču srednjeveških stavb.

Naslednjih nekaj dni sva oba delala po dve izmeni, torej od 7.00-17.00. Ta teden sva videla veliko novih pacientov in se naučila veliko novih stvari. Jasmina je spoznala tudi pacienta, ki je iz Srbije in sta se lahko pogovarjala v srbščini, kar je olajšalo komunikacijo in posledično potek dela, saj tu večina pacientov ne govori angleško, midva pa ne nizozemsko, zato imata najini mentorici veliko dela s prevajanjem.

Končno je spet prišel vikend in v soboto sva se odpravila v eno izmed Belgijskih najbolj turističnih mest Brugge. To mesto Belgijci, zaradi številnih kanalov, kličejo Benetke Belgije. Vreme nama sicer ni bilo najbolj naklonjeno, saj je cel dan močno deževalo in pihalo, zato sva si zavetje poiskala v muzeju Sculpta, kjer so iz slavnih slik narejene skulpture. Za tem sva se na hitro ustavila v Harry Potter trgovini, po tem pa sva si privoščila še slavne Belgijske vaflje, ki pa so naju tokrat kar malo razočarali. V mestu je tudi ogromno kočij, ki peljejo turiste po mestu, zato bodite previdni, če se kdaj odpravite v Brugges, saj so naju večkrat skoraj poteptale.

Nedelja je bila najin dan za počitek, a sva si vseeno odšla pogledat festival gina, ki vsako leto poteka v Hasseltu. Poskusila sva malo odličnega gina in potem imela problem priti nazaj v najino stanovanje saj je bila v centru mesta, kjer je najino stanovanje, taka gneča, da se nikakor nisva mogla prebiti mimo vseh ljudi. Čez nekaj časa nama je po stranskih ulicah vendarle uspelo priti domov, tako da sva uspešno zaključila še predzadnji teden.