Nov teden sva začela delovno. Jasmina se je v ponedeljek pridružila C-teamu, to je posebna enota ki izvaja bolj zapletene intervencije, kot na primer, jemanje krvi, vstavljanje IV kanil, itd … Prav tako pa se tudi odzivajo na intervencije če pacienti nujno potrebujejo pomoč. Jasmina je bila priča intervenciji, ko je starejša gospa, ki je bila sama doma, padla in v nekaj minutah je bila pomoč pri njej. Tam so ji pomagali vstati in jo oskrbeli. Torek je potekal delovno, oba sva delala dve izmeni in tako cel dan preživela na kolesu in prekolesarila kar velike razdalje.

V sredo, ko je bil evropski Erasmus dan, sva se z najino šolo gostiteljico, HBO nursing Genk, odpravila v belgijsko glavno mesto Bruselj. Tam smo si, kot se za erasmovce spodobi, ogledali muzej zgodovine Evropske unije nato pa smo se odpravili na sprehod po Bruslju, kjer smo si ogledali nekaj znamenitosti, kot so bruseljska palača in dva kipa; Manneken pis in Jeaneke pis. V parku pred Evropskim parlamentom smo imeli tudi prijeten mini piknik. V četrtek sva se zvečer odpravila na večerjo s študentko HBO nursing Genka, ki sva jo spoznala prejšnji dan v Bruslju in izmenjali smo veliko različnih izkušenj in sklenili nova prijateljstva.

V petek sva bila prosta in sva se odpravila na izlet v drugo največje belgijsko mesto Antwerpen. Antwerpen naju je oba zelo očaral in cel dan sva se sprehajala po njegovih čudovitih ulicah. Mesto nudi toliko različnih znamenitosti, da sva oba ostala brez besed. Čez vikend sva delala, vendar samo dopoldne, zato sva se v soboto po delu odpravila v bližnje mesto Genk, za katerega sva mislila, da bo precej večje, izkazalo pa se je da ima manjši glavni trg, preostali del mesta pa je večinoma poseljen z bogatimi hišami, ki so naju navdušile. Večino časa sva se le sprehajala po njegovih soseskah, ki so malo spominjale na tiste iz ameriških filmov. V nedeljo sva po službi imela “laundry day” in preostanek dneva izkoristila za počitek.

Žiga in Jasmina 🙂