Zadnji teden

V sredo je bil najin zadnji dan dela. S solzami v očeh sva naredila žgance, a žal neuspešno; ter pravo slovensko kavo za katero so vsi rekli, da je pregrenka. Tudi za stanovalce je bil najin odhod težak, saj so se zelo navezali na naju, tako kot sva se midva na njih.

 

Odhod v Brugge

V četrtek zgodaj zjutraj sva odšla na vlak proti Bruggu, kjer nama je kontrolorka  že zgodaj zjutraj »žugala« zaradi napačnih podatkov na vozovnici. Oba sva menila, da je Brugge veliko mesto, ampak po dobrih dveh urah hoje sva si že ogledala vse znamenitosti. Ogledala sva si številne cerkve, mestno hišo, izvir mineralne vode ter glavni trg.

 

Priprava in odhod domov

V petek sva morala pojesti vso hrano iz hladilnika in pospraviti vse stvari. Ker sva imela odhod avtobusa šele ob polnoči sva večino dneva prespala. Odšla sva še na zadnjo večerjo, kjer sva si privoščila rebrca in mrzlo belgijsko pijačo.

S prvim avtobusom sva odšla do Frankfurta, kamor sva prispela ob petih zjutraj in sva bila primorana čakati do devete ure. Takrat so po mestu hodili zabavljači iz prejšnjega večera in včasih sva se celo počutila ogroženo. Privoščila sva si tradicionalni nemški zajtrk v restavraciji McDonalds. Pot do Slovenije ni bila tako naporna, oba sva se lahko »razkomotila«, ampak vseeno nisva mogla zaspati.

 

Najina Erasmus izkušnja nama bo za vedno ostala v lepem spominu. Vreme nama je bilo zelo naklonjeno, ljudje so bili zelo prijazni in vljudni (razen kontrolorka), delo je bilo sproščeno, nenaporno, s stanovalci smo se dobro povezali ter mesta so bila zelo urejena in čista. Edina stvar, ki sva jo pogrešala, so bila slovensko hribovje ter dobra slovenska hrana.