Prvega oktobra je napočil nestrpno pričakovan dan, ko smo se dijaki Jan Zorc 4. E, Timotej Jesenšek 4. E, Luka Stare 4. C in Adela Babić 4. C odpravili v ŠPANIJO. Spremljala nas je profesorica Janja Jakša.

Pot smo začeli v Ljubljani, kjer smo se z GoOptijem odpeljali do letališča Treviso. Po pristanku na Menorci smo se skupaj z našim koordinatorjem Juanom Carlosom odpravili do našega stanovanja, ki je skoraj v centru Mahóna.

Naslednji dan smo spoznali naše novo delavno okolje. Takoj smo začutili prijaznost in toplino domačinov, ki so nas bili zelo veseli in so nas sprejeli odprtih rok. Po obisku doma smo se skupaj z profesorico odpravili na plažo Son Bou, kjer smo uživali v kristalno čisti vodi in se sprehajali po mehki mivki. Zvečer pa smo se odpravili na kratek obhod mesta, ki je zelo lepo.

V torek pa smo začeli zares delati v domu. Takoj smo opazili kako se zaposleni posvetijo vsakemu oskrbovancu posebej in bili navdušeni nad organizacijo.

V sredo smo obiskali plažo Binibeca v četrtek plažo Cala’n Porter.

Petkov večer smo preživeli v družbi dijakinj iz Španije, ki bodo v novembru obiskale Slovenijo. Večer je hitro minil in sklenili smo super prijateljstva.

V soboto smo se skupaj s profesorico odpravili v Ciutadello kjer smo se kopali in si ogledali mestno jedro, kjer smo poskusili tradicionalno špansko Paello in eksotično solato s figami.

Se javimo kmalu!

LEP POZDRAV V SLOVENIJO, vaši popotniki 🙂