VIKEND

V soboto sta Erika in Jerca morali ponovno delati, tako da sta Zala in Manca odšli sami na nov izlet. Odšli sta si ogledati mesto Le Puy-en-Velay. Tam sta si ogledali veliko novih znamenitosti. Eden od teh je bil tudi kip Notre-Dame de France. Kar je zanimivo o tem kipu je to, da je narejen iz stopljenih topov. Obiskali sta tudi Ensemble katedralo, ki je bila zelo lepa. Nato pa sta si ogledali digitalno predstavitev od Hotela des Lumiteres. Ta predstavitev je bila sestavljena kar iz treh delov. Prvi del je bil namenjen svobodi, nato o Leonardu da Vinciju, zadnja predstava pa je bila kapela v lučkah. Na koncu pa sta si ogledali tudi, kako je izgledala lekarna v 18. stoletju. Ker sta veliko hodili, sta si tam privoščil tudi pravo francosko kosilo in bili zelo navdušeni.

Nedelja je bila namenjena počitku, saj je bil celoten teden zelo naporen. Zjutraj smo spale malo dlje kot po navadi, nato pa smo si skupaj pogledale film in odigrale nekaj iger Enke. Kljub temu da smo dan preživele malo drugače, je bilo zelo lepo.

PREOSTANEK TEDNA

Vikend se je že končal in moramo nazaj na delo. V ponedeljek je bilo zelo težko ponovno zgodaj vstati. vendar, ko smo prišle na delovno mesto, je bilo vse dobro. Po končani praksi smo skupaj skuhale kosilo in si malo odpočile. Torek je bil zelo zabaven dan, saj smo se po delu odločile, da gremo ponovno na bowling, saj je bilo prejšnji teden tako zelo zabavno. V sredo smo se proti večeru odločile, da bomo odšle malo v mesto. Tam smo se usedle v zelo lepo kavarnico, kjer smo popile pijačo in si izmenjale svoje dogodivščine iz prakse. V četrtek smo odšle v mesto in si skupaj ogledale nekaj pekarn in tam tudi kupile več različnih malih peciv in tudi makrone. Bili so zelo dobri in z veseljem jih bomo nekaj tudi vzele s sabo domov, da jih probajo tudi naši najbližji družinski člani. Pa je le prišel petek, dan, ki smo ga vse zelo komaj čakale. Ta dan je bil še bolj poseben, saj je Zala dopolnila 18 let. Na praksi so jo medicinske sestre zelo lepo presenetile saj so ji skupaj zapele vse najboljše in tudi podarile manjše darilo. Nato pa smo se skupaj odpravile v mesto, kjer smo si privoščile zelo lepo večerjo. Kasneje pa smo tudi malo nazdravile za Zalin rojstni dan.