Potep v Doorkijkkerkje

V nedeljo sva se odpravila na »pohod«. Besedo pohod sem dal v narekovaj, saj sva oba navajena na slovenske hribe, tukaj pa ni hribov višjih kot Šmarna gora. Na cilju naju je čakal z lesom izoblikovan napis tamkajšnjega kraja Twijfelgrens in cerkev z imenom Doorkijkkerkje, kar v nizozemščini pomeni »cerkev skozi katero vidiš«.

 

Potovanje v mesto zaljubljencev

V torek, sva se zelo zgodaj zjutraj odpravila na vlak do Bruslja, od koder sva imela hitri vlak do Pariza. Tam sva najela kolesa in se odpravila do znamenitosti. Najprej sva se odpravila do Sacre- soeur Basilica, s katere je bil nepopisljiv razgled na mesto. Po obisku cerkve sva se odpravila v center Pariza, kjer sva si ogledala mnoge znamenitosti, med njimi so Notredamska cerkev (v kateri je pred 4 leti izbruhnil požar) in slavolok zmage. Od vseh znamenitosti naju je najbolj presenetil Eifflov stolp zaradi njegove mogočnosti. Na sam stolp se nisva odpravila zaradi prevelike količine strahu.

Potem pa je sledil trenutek, katerega sva oba čakala … nogometna tekma med Paris Saint-Germanom in nemško Borrusio Dortmund. Tekma je bila edinstvena, navijači so bili vročekrvni, nogometni igralci pa nastrojeni drug proti drugemu. Tekma se je končala 2:0 za domačo ekipo. Po tekmi sva odhitela do osvetljenega Eifflovega stolpa še ponoči. Naslednji dan sva se želela odpraviti do znamenitega muzeja Louvre, v katerem je obešena znamenita slika Mone Lise, a žal si muzeja nisva ogledala zaradi prevelike gmote ljudi.

 

Intervju

V petek po službi, sva se odpravila v srednjo šolo z imenom Viio, v kateri sva imela intervju pred vsemi dijaki. Spraševali so naju o Sloveniji, izkušnje v Belgiji, kakšna se nama zdi hrana ter kakšne se nama zdijo punce v Belgiji ter če sva samska.

 

Andražev rojstni dan

V soboto je bil za Andraža poseben dan, saj lahko končno hodi na volitve. Z njegovo družino, smo se odpravili v mesto Maastricht, ki leži na nizozemskih tleh, na meji z Belgijo. Mesto naju je presenetilo predvsem z vaflji, boljšimi, kot v državi iz katere izvirajo. Tam sva si ogledala cerkve in poizkusila nizozemske tradicionalne krokete.