Goededag, Bonne journée ali Guten Tag.

Iskreno še zdaj, po enem tednu ne veva kako se tu pozdravi. Ampak to je samo čar Belgije, kjer govorijo toliko jezikov.

Ta teden smo pričele z obiskom na šoli VIIO, na kateri smo dobile toplo dobrodošlico s strani zaposlenih. Sledili so pogovori, ogled šole in pa seveda malica.

V torek sva končno pričeli z delom v domu St. Francis in morava priznati, da je precej drugače kot v Sloveniji. Zanimivo se nama je zdelo, da si lahko tu stanovalci sami pripravljajo obrok oz. pri tem pomagajo. Na zelo pozitiven način pa naju je presenetil sam odnos med delavci in stanovalci, koliko časa dejansko posvetijo osebi in kaj vse dajo na dobro psihično in socialno stanje. Ogledali sva si tudi delo fizioterapevtov in z njimi sodelovali. V domu imajo zelo dobro opremljen prostor za delo z stanovalci in z njimi delajo vsak dan, kar se pozitivno pozna na fizičnem in psihičnem zdravju.

Seveda pa tukaj ni samo delo vendar je tudi zabava. 😉

Izkoristiti je bilo potrebno prosti čas, tako da smo se v torek zvečer podale na pustolovščine v lunapark, ki je bil postavljen po mestu.

V četrtek smo se skupaj s profesorico odpravile v Genk, kjer smo si ogledale šolo in bile deležne prijetne dobrodošlice s strani delavcev in študentov ter se udeležile dogodka ob začetku šolskega leta.

V soboto pa sva se skupaj s Sofie odpravili v bližnje mesto Maastricht na Nizozemskem. Tam sva se sprehodili po mestu, občudovali ozke ulice, arhitekturo, si ogledali najstarejšo cerkev na Nizozemskem, srednjeveško obzidje, park in muzej iluzij.