Začetek naše enomesečne dogodivščine se je pričel v ponedeljek, 13. 01. 2020, v Ljubljani, od koder smo se z GoOpti-jem odpeljale do letališča v Benetkah, kjer smo počakale na naš prvi let do Barcelone. Po dveh urah leta, smo s hitrimi koraki ujele naš drugi let do Asturiasa. Med letom, so nastale čudovite slike na pokrajino, v kateri bomo bivale.

Ob pristanku na letališču, nas je pričakal taxist in nas odpeljal do stanovanja, kjer nas je pričakal koordinator Mariano, ter nam skupaj z lastnico razkazal naše stanovanje.

Ker nas je privlačil vonj morja smo se odpravile na kratek sprehod do bližnje obale (2 min hoje). Ko smo odprle hladilnik seveda notri ni bilo ničesar, razen kock ledu, zato smo prvi nakup opravile v Lidlu. Presenečene smo bile, da smo za skoraj 2 polna vozička porabile samo 71 evrov.

Proti večeru, smo povabile profesorico Tamaro Radoševič na večerjo. Zaradi dolgčasa, smo se odločile za sprehod do mesta, na koncu pa spet pristale na plaži oz. kar v morju.

 

Po dolgi naspani noči in obilnem zajtrku, smo se skupaj s profesorico in koordinatorjem odpravili do našega delovnega mesta. Pričakala nas je medicinska sestra, ki nam je razkazala dom in prostore, kjer bomo delale. Presenečene smo bile nad samo zunanjo velikostjo doma ter notranjo prostornostjo.

Po ogledu doma, nas je koordinator pripeljal do njihove Zdravstvene šole, katero nam je razkazala tamkajšnja profesorica laboratorijske klinične biomedicine. Spoznale smo njihov način dela, njihove učilnice za praktnični pouk, ter izmenjale nekaj besed z njihovimi dijaki.