Pozdravljeni naši dragi bralci 🙂 

Tudi drugi teden je potekal kar pestro. Na praksi sva postajali vedno bolj samostojni in vedno bolj so nama zaupali. Finska hrana nama je bolj in bolj prirasla k srcu. Z vsakim delavnim dnem lahko preizkusiva številne nove finske jedi, ki jih odlično pripravijo v domu kjer delava. Večina hrane je tu pripravljena na čisto drugačen način, z različnimi začimbami in zato ima popolnoma drugačen okus, ki pa sploh ni slab. Vedno naju presenetijo solate, ki so ali nenarejene ali narejene na sladek način, poleg tega pa pogosto vsebujejo tudi sadje kot je mango, fige, jagode, ribez… 

Odkrivava popolno drugačen svet okusov in to je tudi bistvo izmenjav.
Ko končava z delom, nama ostane veliko časa in se pogosto odpraviva v Helsinke. V ponedeljek sva si izposodili električne skiroje in si ob vožnji ogledovali mesto. V sredo sva se odpravili na bližnji ranč ter si ogledali uro šole jahanja. V petek sva si ogledali Helsinke še v nočnih urah, sobotno jutro pa sva pričeli z dobrim zajtrkom in se zgodaj odpravili v živalski vrt, ki obsega celoten otoček. Zaradi njegove velikosti sva porabili skoraj cel dan in si ogledali res veliko zanimivih živali.

Tudi dinozavre 😉
Ker pa je nedelja bolj dan za počitek, sva se odločili, da obiščeva bazen, kjer sva se spočili in si nabrali veliko energije za teden, ki prihaja. Seveda pa tu paše zraven tudi znana finska savna ter skok v vodo z le 8°C.