V preteklem tednu smo obiskali, kar precej zanimivih stvari. Ponedeljkovo popoldne smo preživeli na plaži Punta Prima. Popoldne je kar hitro minilo, saj smo se imeli na plaži odlično.

Torkov dan smo začeli tako kot vsak delavnik. Dopoldne smo preživeli v domu starejših, kjer smo se družili z oskrbovanci in delavci, popoldne pa smo preživeli zelo različno; eni smo obiskali plažo, nekatere pa je prevzel spanec in so si raje nekoliko odpočili.

V sredo sta Timotej in Luka sodelovala pri animacijah v domu. Starostnike so peljali na krajši sprehod po mestu Mahon. Popoldne pa smo zopet preživeli na plaži, ker nam je naš koordinator Juan predlagal, da izkoristimo ta teden, ker v prihodnjem prihajajo ohladitve.

V petek smo si skupaj z oskrbovanci v sklopu animacij ogledali Editorial Menorca. To je mesto, kjer nastaja lokalni časopis. Ogled je bil zelo zanimiv tudi za nas in v spomin smo dobili omejeno izdajo stripa. V petkovem popoldnevu pa smo si vsi privoščili malo spanca.

Sobotni dan smo namenili pohodu do najlepših plaž Menorce. Obiskali smo Cala Galdano, Cala Macarello in Cala Macarelleto. Vsi smo ostali brez besed ob izjemno čisti modri vodi in zanimivi skalnati poti, ki nas je pripeljala do tja. Zvečer nam je ostalo ravno toliko energije, da smo se še malo sprehodili po Mahonu in si v Portu ogledovali ladje.

Nedeljsko jutro pa nas ni prebudilo sonce, kot smo ga bili vajeni ampak dežni oblaki, ki pa nam niso pokvarili načrtov. Juan nas je zapeljal v Lloc de Menorca ZOO. Navdušeni smo bili nad papagaji, ki so prileteli na naša ramena. Seveda pa so bili največji vrhunec dneva lemurji, ker smo se lahko v času hranjenja sprehodili skozi njihovo ogrado in jih opazovali čisto od blizu. Po ogledu živalskega vrta nas je Juan odpeljal na najvišjo točko Menorce, to je Monte Toro (358m). Kljub oblačnemu vremenu smo imeli razgled skoraj na ves otok. Na vrhu pa smo si ogledali še cerkev.

Lepi pozdravi v Slovenijo.

Vaši Erasmovci