ZADNJI VIKEND PRED ODHODOM

Joj, je že zadnji vikend! Kako je hitro minilo!

Erika in Jerca sta v soboto morali oddelati še en dan, medtem ko sta se Zala in Manca odpravili v Pariz za en dan. Ob šestih sta se odpravili na direkten vlak ter bili ob enajstih že na končnem cilju. Sprva sta si ogledali portret Mona Lise v muzeju Louvre. Nato Slavolok zmage, na koncu pa sta si ogledali še Eifflov stolp. Vreme je bilo zelo lepo, zato sta res uživali in dan maksimalno izkoristili. V stanovanje sta se vrnili v poznih sobotnih urah, ko sta Erika in Jerca že spali.

Naslednji dan je bila nedelja, katera je bila namenjena počitku ter druženju. Za prihodnji teden smo se tudi dogovorile, kako bomo porabile do konca čim več hrane ter kako se bomo organizirale za pospravljanje. Zvečer pa smo dan zaključile s nekaj partijami Enke.

 

DELOVNI DNEVI

V ponedeljek ter torek se punce med seboj nismo veliko videle, saj sta Zala in Manca delali dopoldan, Erika in Jerca pa popoldne. Ko smo se zvečer videle, smo si izmenjale naše vtise o delu ter skupaj jedle mlečni riž. V sredo smo vse skupaj delale enako izmeno, zato smo se popoldan dogovorile, da gremo skupaj še po zadnje spominke ter na pijačo. Odšle smo na pokrito tržnico, kjer smo si ogledale mlečne izdelke in jih nekaj tudi kupile. Nato smo odšle v bližnjo kavarno, kjer smo si naročile smutije. Po tem smo šle še malo po mestu ter se počasi odpravile proti stanovanju. Četrtek je  bil naš zadnji dan pred odhodom zaradi česar smo po končani praksi morale pospraviti stanovanje ter se pripraviti za prihajajočo dolgo vožnjo. Seveda smo se na delovnem okolju kar težko poslovile od zaposlenih, s katerimi smo se zelo dobro razumele, vendar nam je uspelo. Po koncu dneva smo si naročile pico ter meso zavito v palačinko, saj v hladilniku nismo imela skoraj ničesar več. Zadnji večer smo preživele skupaj, ter se pogovarjale, kakšna je bila izkušnja Erasmus. Vsem je bila ta izkušnja noro dobra, saj smo spoznale nove ljudi, nove načine v zdravstveni negi, spoznavale nova mesta ter se ob vsem tem zabavale.

 

ODHOD PROTI DOMU

V petek, smo se zjutraj zbudile ob pol osmih in se stuširale, saj smo vedele, da se v prihodnjem dnevu ne bomo uspele. Erika je medtem hitro skočila do bližnje pekarne ter prinesla čokoladne žepke, da bomo lažje začele naš dan. Ob desetih smo imele odhod s Flix busom do Ženeve. Pred odhodom smo se poslovile od našega koordinatorja Christopha ter se mu zahvalile za vso pomoč, ki nam jo je nudil cel mesec. Po treh urah smo prišle do mesta Ženeva v Švici. Tam smo nato morale do sedmih čakati naslednji Flix bus, ki je peljal do Ljubljane.  Samo čakanje je kar hitro minilo, saj smo se zleknile v bližnji park in kartale Enko. Medtem smo skočile v bližnjo kavarno po kavico. Po šestih urah pa smo le dočakale avtobus, ki nas je nato prihodnji dan v soboto ob deseti uri zjutraj pripeljal do Ljubljane. Cela vožnja je bila kar dolga in naporna, saj so nas vozniki avtobusa zbujali na uro in pol, avtobus pa je bil nabito poln. Vseeno nam je uspelo vmes zaspati. Prihoda domov smo se zelo veselile.

Vse pa smo hvaležne, da smo lahko doživele to noro izkušnjo.