Naš drugi teden je minil kar hitro, saj smo vsi trije veliko delali, popoldne pa se sproščali ob gledanju televizije. V torek smo se odpravili na voden ogled o pisateljici, umetnici Tove Jansson, ki je med drugim ustvarila najbolj znano finsko animirano risanko Moomins. Spoznali smo njeno rojstno četrt, njeno otroštvo in si ogledali njen atelje, kjer je ustvarjala skoraj 60 let.

 V petek pa smo se po končanem delovnem tednu odpravili v botanični vrt, kjer smo videli rastline iz vsega sveta, med njimi tudi strupene. Nato smo odšli v Helsinke, kjer smo raziskovali gromozanske trgovske centre.

 V soboto pa smo se že zgodaj odpravili v živalski vrt, kjer smo si ogledali živali, med njimi tudi tiste, ki so v divjini ogrožene ali pa tudi izumrle. Živalski vrt je postavljen v mirno okolje in sicer na otok blizu Helsinkov, na katerega je mogoče priti le peš ali pa z trajektom, ki vozi le poleti. Je kar velik, saj smo potrebovali kar štiri ure, da smo si ga v celoti ogledali. Med ogledovanjem smo si privoščili tudi kavico, zraven nas pa so se sprehajali medvedi. Utrujeni od dolgega sprehajanja smo se za tisti dan vrnili domov, pojedli kosilo in si pogledali film.

V nedeljo smo se odpravili na drugo stan Helsinkov do finske čokoladnice Fazer, kjer smo nakupili tudi nekaj primerkov za domov. Potem pa smo se odpravili še v muzej naravne zgodovine, kjer smo si  ogledali različna okostja živali in njihov razvoj ter finske avtohtone vrste živali. Možnost smo si imeli ogledati pravo okostje dinozavra, izkusiti noč v afriški savani, se primerjati po velikosti z živalmi in videti najstarejše fosile najdene naa Finskem.

Slike iz našega potovanja si lahko ogledate spodaj.