Naša pot se je začela 25.11. ob zgodnjih urah, ko smo se odpravili iz Ljubljane do letališča v Milanu, kjer smo se vkrcali na letalo za Aarhus.

V Aarhus smo prispeli v poznih urah, okoli 22h. Ko smo izstopili iz letala, smo takoj občutili mraz, kot tudi veter, ki je sunkovito pihal. V sam hostel (Danhostel, v centru) smo prispeli okoli 23h. Ogledali smo si sobo, ki je bila zelo majhna in tudi brez omar (samo postelji in stol). Nato smo profesorico pospremili  do njenega hotela (Cabinn). V mestu je bila gneča zaradi nočnih klubov  in pubov, ki so v sami bližini hostla. Naslednji dan smo namenili ogledu okolice. Ogledali smo si največjo cerkev v mestu in celo vpisali v fitnes (Fitness World). Kasneje smo si kupili za jest in takoj opazili da so cene nekoliko višje. Drugi dan smo si ogledali Den Gamble By, botanični vrt, Storcenter Nord ter se še malo potepali po mestu.

V ponedeljek smo se dobili z koordinatorjem Janom, ki nas je odpeljal do delovnih mest. Najprej smo šli do Plejehjemmet Søholm, kjer je delal David, nato pa še do Plejehjemmet  Hestehavehusen, kjer sem delal jaz.

Prvi teden smo namenili raziskovanju okolice kot tudi delovnem mestu. Uredili smo si tudi prevoz do delovnega mesta: jaz sem si sposodil kolo, David pa je vzel mesečno za avtobus, ker je imel daljšo pot do doma.

Lep pozdrav vsem!

David in Mihajlo