Tri mesece nazaj sva se prijavljali na izmejnavo. Takrat si nisva mislili, da bova že v začetku oktobra leteli v Španijo na Menorco. 

2. okotbra sva se že ob 8.05 skupaj s profesorico Vlasto Pivk Zajec odpravile do letališča v Benetkah. Ob prihodu smo oddale prtljago in popoldne smo že letele skozi sončno nebo do glavnega mesta Mahone. Ob prihodu nas je pričakal nasmejani španski koordinator, kateri nas je presenetil z obiskom plaže že prvi dan.

V ponedeljek smo za kratek čas obiskale šolo in dom starejših občanov Mahone. Že ob samem začetku najinega raziskovanja Španije, sva občutile prijaznost in toplino domačinov. Sprejeli so naju nasmejani in odprtih rok.

Prvi teden sva spoznavali stanovalce v domu in se navajali na drugačen način življenja. Seveda pa ob vsem novem nisva pozabili na najino profesorico, katera je letela z nama. Pri popoldanskih srečanjih smo skozi družabne igre spoznavale lokalno kulinariko in podoživljale dnevne vtise in pridobljene izkušnje.

V prvem tednu sva spoznali veliko novega in zanimivega. Najbolj zanimiv se nama je zdel popoldanski počitek špancev, ki traja vsak dan kar med delovnikom. Tako imenovanemu počitku tukaj pravijo “Siesta”. V sredo so na večerjo prišle tri zelo prijetne španke skupaj s koordinatorjem, s katerimi sva se zelo hitro ujeli in s katerim se bova družili tudi v prihodnjih dneh.

Pošiljava lepe pozdrave iz Menorce in se beremo prihodnji teden.

Pia in Neža