V novem prispevku vama želiva predstaviti, da je izmenjava Eramsus veliko več, kot le opravljanje prakse v tujini.

Odšli sva v glavno mesto Belgije, Bruselj. Bruselj je ogromno mesto polno presenečenj. V mestu sva imeli priložnost probati prave Belgijske dobrote, kot so vaflji, ocvrt krompir ter čokolado v njihovi znani čokoladnici Chocolate story.  Seveda pa sva si privoščili tudi pravi Belgijsko pivo. Prijetno so naju presentile pozlačene stavbe na mestnem trgu,  mestni simbol- Mannekin Piss, mestna katedrala ter Royal Palace. Pravtako sva si čas vzeli za muzej umetnosti, kjer sva bili priči umetnini, The death of Marat.

Ker je iz Bruslja veliko povezav z vlaki ali avtobusi do vsakega kotička na svetu, sva zadnji vikend izmenjave preživeli v Amsterdamu in Parizu, ter so ustvarili nepozabno dogodivščino. V petkovih poznih večernih urah sva se odpravili na pot v Bruselj, kjer sva prestopili na avtobus do Amsterdama.

Soboto sva preživeli v Amsterdamu, kjer sva si ogledali muzej znanega umetnika Vincent Van Gogha, zelo zanimivo razstavo umetnika Gustava Kremita, opero, Royal palace, trg Dam in še več. Zaradiogromenga števila turistov, nama Amsterdam ni bil kaj preveč všeč, je pa vreden ogleda. Po napornem dnevu sva pot z avtobusom nadaljevali v Pariz.

Ob 7ih zjutraj sva se zbudili z neverjetnim pogledom na glavno mesto Francije, Pariz. V mestu sva si zgodaj zjutri vzeli čas za muzej Louvre, kjer sva si lahko ogledalo najbolj znano umetnino na sveto, Mona Liso. Pogled nanjo je bil neprecenljiv. Po kratkem odmoru v najetem apartmaju, sva odšle na sprehod, kjer sva si ogledali Notre Dame, Sainte Chapelle, ter znano knjigarno Shakspear & co. Pot sva nadaljevali proti Eiflovem stoplu, ki sva ga brez besed občudovali. Zadnji večer najine dogodivščene sva preživeli v parku pred Eiflovim stolpom, s toplo pico in partijo šaha, ki pa je dodal tisto piko na i, k najbolj čarobnemu vikednu v najinem življenju.

Sedaj pa naju čaka zadnji delovni teden na izmenjavi v Belgiji.