Ta teden sva pričeli z delom v hiškah za dementne. Gre za program, ki ne deluje na princip doma za starejše, vendar deluje ne princip doma “tukaj sem doma”. Gre za majhne skupine ljudi, s različnimi stopnjami demence, ki se povežejo kot družina. Takega načina dela v Sloveniji ne poznamo, zato nama je tu izredno zanimivo. V hišicah je zelo sproščeno in nemoteče za ljudi, ki tam bivajo. Med drugim sva v hiškah spoznali veliko prijaznih, dobrodušnih in srčnih ljudi. Med njimi je tudi Kurt, naju je res lepo sprejel in poskrbel, da se počutiva kot doma.  Stanovalci so veliko vključeni v različne aktivnosti kot tudi opravila, pospravljanje in kuhanje.  

V ponedeljek sva dan preživeli na šoli VIIO, kjer sva imeli intervju z nekaterimi dijaki. Po srečanju so sledile še karaoke, na katerih je bilo zelo zabavno.

Seveda pa morava izkoristiti vsak vikend in tako sva se tudi tokrat odpravili na potep.

V soboto sva dan preživeli v Gentu, kjer sva si ogledali grad Gravensteen, cerkev Saint Nicholas in katedralo Saint Bavo´s, most Svetega Mihaela,… Seveda sva si za obrok dneva privoščili pomfrit po katerem Belgija slovi.

V nedeljo pa sva podoživljali otroška leta in odšli v živalski vrt v Antwerpen. Živalski vrt je bil izredno lep in lepo urejen. Videli sva mnogo živali, ki jih pri nas ni mogoče, kot na primer nilski konj, krokodil, flaminge, pingvine in še mnoge druge. Veselile sva se tudi medvedje družine, a je na žalost nisva videli, saj so jim prenavljali življenjski habitat in je bilo spremenjeno v otroško igrišče. Poleg medvedov nisva videli tudi krav, kar je  “NEKOGA” zelo vznemirilo :). V živalskem vrtu sva spoznali tudi družino goril in podvodnih konjev s katerimi se je bilo potrebno fotografirati. Ker naju je preganjal čas sva si uspeli pogledati le center mesta in žal ne še več znamenitosti. Kljub temu pa sva si zopet uspeli privoščiti Belgijski pomfrit.

Sedaj je pred nama še zadnji sprint, katerega bova izkoristili. Se vidimo kmalu ; )