Teden smo začele z zanimivim ogledom doma za starejše občane v Genku. Dom so nam razkazali in povedali kako pri njih poteka delo. Dom je res lep in vidi se, da je starejšim v njem lepo. Sobe so prilagojene vsakemu posamezniku posebej, hodniki so okrašeni z nalepkami, ki imitirajo naravo, skupinski prostori pa so prostorni in lepo urejeni. Na vrtu doma imajo celo kokoši za katere skrbijo, pred korono pa so jim družbo delali tudi zajčki. 

Ta teden sva prakso še vedno opravljali v domu, kakršnega poznamo tudi doma v Sloveniji. Pomagali sva z jutranjo nego, hranjenjem in krajšanjem prostega časa stanovalcev. Z začetkom naslednjega tedna pa začneva z prakso v hiškah za dementne. Te izkušnje se zelo veseliva, saj takšnega koncepta dela z demenco v Sloveniji še ne uporabljamo.

Ker pa nikakor ne moreva biti samo doma se večkrat odpraviva raziskovati zaklade Belgije. Zato sva se v nedeljo 18. 9. 2022 odpravile v Dinant. Mesto je znano po utrdbi, pisanih hiškah ob reki Meusi in saksofonih. Med tednom sva se kot pravi slovenki odločili za lažji vzpon na najvišji točko Belgije. Zaradi obvozov na cesti želenega cilja nikoli nisva dosegli, sva si pa ogledali belgijsko podeželje. Ta teden bova poizkusili še enkrat in upava da nama tokrat uspe.

Ta vikend pa sva preživeli v Bruslju in Bruggu. V soboto nama je nekoliko ponagajal dež a sva si kljub temu ogledali Bruselj. Mesto je res ogromno z veliko zanimivimi stvarmi. Ogledali sva si jih le nekaj, za katere se nama je zdelo, da jih ne smeva spregledati. Ogledali sva si muzej čokolade, Manneken Pis, Grote Markt, Mont des Arts  in Palais de Bruxelles. V nedeljo nama je bilo vreme bolj naklonjeno in po tednu dežja je končno posijalo sonce. Ogledali sva si čudovito mesto Brugge, ki je znano po vodnih kanalih, mostovih, baziliki svete krvi, pisanem mestnem trgu in zvoniku.

Ne smeva po pozabiti čokolade, vafljev in ocvrtega krompirčka, ki upravičeno slavijo kot najboljše jedi v Belgiji.