Med zadnjimi dnevi bivanja v Avstriji smo se odpravili na razgledni stolp na Jedvovci, ki je privlačna turistična atrakcija. Stolp se nahaja na vrhu Jedvovce in je z 100 metri najvišji razgledni stolp iz lesa na svetu.

Stolp je dobro zaščiten pred vremenskimi vplivi, saj kljub temu, da smo bili na višini skoraj 70 metrov ni bilo čutiti premikanja stolpa, le veter v laseh.

Med vzponom po 441 stopnicah smo uživali v prelepem razgledu na čudovito koroško jezero in gorsko pokrajino.

S stolpa smo se spustili z toboganom, kar je bilo zelo vznemerljivo.

V prtličju zgradbe se nahaja restavracija z domačo kuho, v kateri smo se pogreli s toplimi napitki in pa manjša trgovinica s spominki.

Naša izmenjava v Avstriji je ostala v naših mislih kot kup lepih spominov, ki se jih bomo za vedno spominjali. Živeti v drugi državi je bilo na začetku, kar precej nenavadno, ampak s časom je postalo zelo lepo. Dobili smo nove izkušnje in se naučili še veliko drugih stvari poleg jezika, med temi samostojnosti, odgovornosti in drugih pomembnih vrednot. Izkušnja je bila neprecenljiva in jo tudi vsem priporočam.

Naša končna mnenja so si zelo podobna. Eno izmed nji je to kako presenečeni smo bili, da imajo v nam sosednji državi tako drugačen sistem dela. Kljub temu, da so nas ostali delavci na začetku sprjeli zelo nesigurno (verjetno glede našega znanja, saj je pri njih učni sistem v šoli drugačen) se nam je uspelo lepo vključiti v zdravstveni tim. Malce težav je bilo tudi zaradi pomanjkanja nemškega jezika pri nas in angleškega pri njih, vendar je tudi ta komunikacija kasneje uspela in smo sodelovali brez problema. V spominu nam bodo seveda ostale še vsi izelti, želimopa se še vrniti, da si ogledamo še ostale neobiskane na našem seznamu. Vsem se nam zdi ta izkušnja nenadomestljiva in nepozabna in lahko bi rekli, da je večkrat treba stopiti stopiti iz “cone udobja“ katere smo navajeni, da doživimo takšno posebno izkušnjo. Pa tudi, če smo le uro in pol vožnje stran od doma.