V današnjem blogu vam bomo predstavile kako poteka naš dan na praksi v tujini.

Naš dan se začne okoli 7. ure zjutraj, ko se zbudimo in si pripravimo zajtrk, ki nam da novih moči za sledeči dan. Nato se odpravimo na delovna mesta, kjer ob 7.30 in 8.00 uri začnemo z prakso.

Praksa se začne s predajo službe nočne ekipe dopoldanski ekipi. Po razdelitvi dela delavcem sledi jutranja nega, po njej pa zajtrk stanovalcev doma. Po zajtrku sledi animacijski in drugi program (prosti čas, reševanje križank, ustvarjanje, gledanje televizije,…) Okoli 13.00 ure se stanovalci pripravijo na kosilo, kjer jim nudimo pomoč pri hranjenju. Po kosilu pa sledi tako špansko imenovana »siesta«, kar pomeni popoldanski počitek, ki je za špance vsakodnevno obvezen. Tako ob 14.00 in 14.30 uri zaključimo z delom v domu.

Odpravimo se domov, kjer si takoj ob prihodu pripravimo kosilo. Po kosilu pa si kot pravi španci privoščimo še krajši počitek, kot rečejo španci »siesto«. Dan nadaljujemo sproščeno, čas pa si krajšamo s raziskovanjem okolice, hišnimi opravili, nakupovanjem in poskušanjem domačih izdelkov in planiranjem izletov.

 

S sončne Menorke vam Sara, Nina, Chiara in Eva pošiljamo lepe pozdrave in se tako že bližamo in podajamo v zadnji teden prakse v tujini.

 

Adios, do naslednjič!