Na prvi pogled temu domu ne bi rekel dom. Je eden modernejših domov za ostarele v Saint-Etiennu in že s svojo zunanjostjo privablja poglede. Kaj pa notri?

Najin tipičen delovni dan je potekal po rutini. Začenjala sva ob 7h, na delovišče vedno prihajala točna ;).

Oglasila sva se v sobi za sestre, kjer je vsak od naju odšel s svojo sestro po domu. Delila sva terapijo, merila krvni sladkor, dajala inzulin in previjala rane.

Dali so nama možnost, da si ogledava vsako delovno mesto v domu, zato sva en dan delala kot fizioterapevta, drug dan spet kot sestra, prav tako pa sva si ogledala delo zdravnika.

Najbolj naju je skrbel jezik in komunikacija, vendar rek pravi da Google ve vse in tako smo se tudi mi sporazumevali preko Google Translate-a.

Vsaka sestra si je vzela čas za naju, nama po svojih najboljših močeh razložila vse kar sva rabila vedeti zato, da je delo potekalo tako kot mora.

Dom se precej razlikuje od domov v Sloveniji, vendar moramo razumeti da so razmere med državama drugačne. Vse ima svoje pluse in minuse. Midva sva samo vesela, ko ura odbije 14h, da se odpraviva domov na popoldanski počitek in kasneje spet po mestu 😉

Au revoir 🙂