Kljub zmedi, ki trenutno vlada v svetu, smo se v soboto uspešno vrnili domov. V teh treh tednih, ki smo jih preživeli na Finskem smo se imeli zelo lepo, se naučili veliko novega in ustvarili nepozabne spomine. Mi jih obujamo vsak dan, nekaj pa smo jih delili tudi z vami.

Petek je bil naš zadnji dan, zato smo se še zadnjič odpravili naokrog. Z vlakom smo se odpeljali v Sibelius park v Helsinkih, kjer smo si ogledali svetovno znani spomenik Sibelius. Spomenik sestavlja 600 cevi, ki tvorijo unikatno skulpturo in spominjajo na orgelske piščali. Naredili smo še manjši sprehod ob morju in pojedli kosilo v bližnji restavraciji.

Ko smo se vrnili v dom, kjer smo bivali, pa nas je čakalo še najtežje opravilo pred odhodom, pakiranje. Zadnje moči smo porabili za zapiranje kovčkov in se odpravili spat. Budilka je bila zelo zgodnja, ob treh ponoči, po Finskem času, smo vstali, si pripravili malico, uredili še zadnje stvari in se odpravili proti letališču. Potovanje je bilo naporno, vmes pa nas je presenetilo nekaj manjših zapletov, vendar smo jih spretno rešili. V Slovenijo smo čez hrvaško mejo vkorakali kar peš, kjer so nas že nestrpno pričakali domači. Naše bivanje na Finskem se je žal, zaradi trenutnih razmer, končalo teden dni prej, a smo kljub krajšemu bivanju v tujini bogatejši za prav posebno izkušnjo dela na Finskem.