]Za nami je prvi teden enomesečne dogodivščine v Gijonu, ki smo ga preživele kot prave Španke. Če vas zanima, kakšen je španski tipični dan, berite naprej:

Dan začnemo z ˝zgodnjim˝ zbujanjem ob sedmi uri. Ko se uredimo in pojemo zajtrk, se z mestnim avtobusom odpravimo do našega delovnega mesta. Delamo v paru na dveh različnih oddelkih z osebjem, ki je do nas zelo prijazno in nas je hitro vključila v svoj delovni tim. Kljub temu da me ne govorimo špansko in oni niti ne slovensko in niti ne angleško se z neverbalno komunikacijo in pomočjo Google translate-a sporazumevamo in delo opravimo strokovno.

Po končanem delu, se čimprej odpravimo domov in si pripravimo okusno kosilo. Kot prave Španke si po kosilu privoščimo počitek, ki se lahko zavleče tudi v globok spanec dolg dve uri (hahahahaha… :D).

Naspane po ˝kratkem˝ dremežu se odpravimo v center mesta, kjer se zabava šele začne. V sredo, četrtek in petek smo si v barih z živo glasbo privoščile njihovo pivo.

V soboto pa smo se po obilnem zajtrku odpravile na sprehod ob obali, ki nas je pripeljal do živo zelenega hriba Elogio del Horizonte od koder je čudovit pogled na morje in celoten Gijon. Dokler nas ni pregnal dež, smo si vzele veliko časa za fotografiranje in občudovanje čudovite okolice. Zaradi dežja smo se po kosilu zaposlile s peko brownijev s bananami (Mmm, bili so za prste obliznit.).

Zvečer smo se v našem stanovanju dobile s tremi dijaki gijonske zdravstvene šole. Po kratkem spoznavanju smo se uredile in se skupaj z njimi odpravile do bara, kjer smo preživeli izjemen večer.